MÅNDAG-LÖRDAG
À LA CARTE
FÖRRÄTTER/STARTERS
CHARKUTERIER – 165 kr
Serveras med oliv & cornichons
Cold cuts with olives and cornichons
MATJESILL – 205 kr
Matjesill med krispig potatisrösti, riven kryddost och bryntsmör vinigrette
Matjeherring with potatoe rösti, spiced cheese and browned butter vinegrette
SILLTALLRIK – 195 kr
3 sorters sill serveras med Västerbottenost och knäcke
3 types of herring with Västerbotten cheese and hard bread
GRATINERAD PILGRIMSMUSSLA – 225 kr
Parmesangratinerad pilgrimsmussla med sobrasadasmör
Scallop au gratin with sobrasadabutter and parmesan
RACLETTE – 225 kr
Gratinerad racletteost med picklad lök och krispig potatis
Raclette cheese with pickled onion and crispy potatoes
ANKLEVERMOUSE – 205 kr
Anklevermouse med grönpeppar, bitter sallad, portvinsreduktion och rostat bröd
Foie gras mouse with green pepper, portwinereduction and toasted bread
TEATERMENY 455kr
TOAST SKAGEN
Serveras med forellrom
Toast skagen with toasted bread and roe of trout
FISKSOPPA
Serveras med räkor, aioli och krutonger
Fishsoup with shrimps, aioli and crutongs
EFTER MATEN/AFTER DINNER
PATE Á CHOUX – 125 kr
Serveras med vaniljglass och chokladsås
Served with vanilla icecream and choclate sauce
BROWNIE – 80 kr
Brownie
EN KULA SORBET – 65 kr
1 kula sorbet
1 pc sorbet
CREME BRULE – 105 kr
Serveras med svart vinbärssorbet
Served with blackcurrant sorbet
CHEESE
SAINT MARCELLIN – 125 kr
Varm fransk vitmögelost på ko serveras med baugette
Warm french cheese served with baugette
DELICE DE BOURGOGNE– 95 kr
Krämig fransk vitmögelost serveras med rosmarinhonung
creamy french cheese with rosmaryhoney
OSTTALLRIK – 210 kr
Tre ostar, knäcke och marmelad
Cheese plate with 3 different cheese, crisp
and marmelade
ALLTID PÅ TYSTA MARI/MAIN COURSES
TOAST SKAGEN – 275 kr
Serveras med forellrom
Swedish skagenröra with toasted bread and roe of trout
RIMMAD LAX – 295 kr
Serveras med dillstuvad potatis och hovmästarsås
Cured salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce
BOUILLABAISSE – 315 kr
Sydfransk fisksoppa serveras med räkor och aioli
Bouillabaisse fish soup with shrimps and aioli
UGNSBAKAD TORSK – 345 kr
Serveras med handskalade räkor, ägg, pepparrot, brynt smör och kokt potatis
Baked cod with shrimp, horseradish, egg, browned butter and potatoes
UGNSBAKAD RÖDINGFILÉ – 345 kr
Serveras med chablissås, löjrom, forellrom och potatispure
Baked char with Chablissauce, vendace roe and mashed potatoes
KÖTTBULLAR – 225 kr
Serveras med gräddsås, potatismos, pressgurka och lingon
Tystas meatballs served with mashed potatoes, lingonberry and cucumber
RYGGBIFF – 395 kr
Ryggbiff serveras med bearnaisesås, bakad tomat, krispsallad och pommes pinnes
Sirloin steak served with sauce bearanise, tomatoe, krisp salad and pommes pinnes
SNACKS
OLIVER – 65 kr FUET SALAMI – 68 kr OSTRON FINE DE CLAIRE– 40 kr Oyster Fine de Claire with lemon and vinigrette PATE AU CHAMAPGNE – 115 kr BOQUERONES – 115 kr Swedish boquerones with toasted bread LÖJROMSCHIPS – 175 kr Potatoe crisp with smetana, vendace roe and onion |