MÅNDAG-LÖRDAG

À LA CARTE

FÖRRÄTTER/STARTERS

CHARKUTERIER  –  165 kr
Serveras med oliv & cornichons
Cold cuts with olives and cornichons

 

MATJESILL – 205 kr

Matjesill med krispig potatisrösti, riven kryddost och bryntsmör vinigrette
Matjeherring with potatoe rösti, spiced cheese and browned butter vinegrette

 

SILLTALLRIK – 195 kr
3 sorters sill serveras med Västerbottenost och knäcke

3 types of herring with Västerbotten cheese and hard bread

GRATINERAD PILGRIMSMUSSLA  – 225 kr
Parmesangratinerad pilgrimsmussla med sobrasadasmör
Scallop au gratin with sobrasadabutter and parmesan


RACLETTE – 225 kr
Gratinerad racletteost med picklad lök och krispig potatis

Raclette cheese with pickled onion and crispy potatoes

 

ANKLEVERMOUSE – 205 kr
Anklevermouse med grönpeppar, bitter sallad, portvinsreduktion och rostat bröd
Foie gras mouse with green pepper, portwinereduction and toasted bread

TEATERMENY 455kr

TOAST SKAGEN                                      
Serveras med forellrom
Toast skagen with toasted bread and roe of trout

FISKSOPPA                                               

Serveras med räkor, aioli och krutonger
Fishsoup with shrimps, aioli and crutongs

EFTER MATEN/AFTER DINNER

PATE Á CHOUX – 125 kr

Serveras med vaniljglass och chokladsås
Served with vanilla icecream and choclate sauce

BROWNIE – 80 kr

Brownie

 

EN KULA SORBET – 65 kr

1 kula sorbet
1 pc sorbet

 

CREME BRULE – 105 kr

Serveras med svart vinbärssorbet
Served with blackcurrant sorbet

 

CHEESE

SAINT MARCELLIN –  125 kr
Varm fransk vitmögelost på ko serveras med baugette
Warm french cheese served with baugette

DELICE DE BOURGOGNE–  95 kr
Krämig fransk vitmögelost serveras med rosmarinhonung
creamy french cheese with rosmaryhoney

OSTTALLRIK – 210 kr
Tre ostar, knäcke och marmelad

Cheese plate with 3 different cheese, crisp

and marmelade

 

ALLTID PÅ TYSTA MARI/MAIN COURSES

TOAST SKAGEN – 275 kr
Serveras med forellrom

Swedish skagenröra with toasted bread and roe of trout

RIMMAD LAX – 295 kr
Serveras med dillstuvad potatis och hovmästarsås

Cured salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce

 

BOUILLABAISSE – 315 kr

Sydfransk fisksoppa serveras med räkor och aioli
Bouillabaisse fish soup with shrimps and aioli

 

UGNSBAKAD TORSK – 345 kr
Serveras med handskalade räkor, ägg, pepparrot, brynt smör och kokt potatis

Baked cod with shrimp, horseradish, egg, browned butter and potatoes

 

UGNSBAKAD RÖDINGFILÉ – 345 kr
Serveras med chablissås, löjrom, forellrom och potatispure

Baked char with Chablissauce, vendace roe and mashed potatoes

 

KÖTTBULLAR – 225 kr
Serveras med gräddsås, potatismos, pressgurka och lingon

Tystas meatballs served with mashed potatoes, lingonberry and cucumber

 

RYGGBIFF – 395 kr
Ryggbiff serveras med bearnaisesås, bakad tomat, krispsallad och pommes pinnes

Sirloin steak served with sauce bearanise, tomatoe, krisp salad and pommes pinnes

SNACKS

 

OLIVER –  65 kr
Gröna oliver
Green olives

FUET SALAMI  –  68 kr
Fuet salami
Fuet salami

OSTRON FINE DE CLAIRE– 40 kr
Serveras med schalottenvinigrette och citron

Oyster Fine de Claire with lemon and vinigrette

PATE AU CHAMAPGNE  –  115 kr
Pate au Champagne med rostat bröd och cornichons
Pate au Champagne with cornichons and toasted bread

BOQUERONES – 115 kr
Svensk boquerones med rostat bröd

Swedish boquerones with toasted bread

LÖJROMSCHIPS – 175 kr
Potatischips med smetana, löjrom och rödlök

Potatoe crisp with smetana, vendace roe and onion

Restauranger som ingår i Melanders Group