MÅNDAG-LÖRDAG

À LA CARTE

FÖRRÄTTER/STARTERS

GRATINERAD PILGRIMSMUSSLA  – 225 kr
Parmesangratinerad pilgrimsmussla med Chablissås
Scallop au gratin with Chablis sauce and parmesan

RACLETTE – 225 kr
Gratinerad racletteost med picklad lök och krispig potatis

Raclette cheese with pickled onion and crispy potatoes

MATJESILL – 205 kr

Matjesill med krispig potatisrösti, riven kryddost och bryntsmör vinigrette
Matjeherring with potatoe rösti, spiced cheese and browned butter vinegrette

TARTAR PÅ FIKONSALAMI – 185 kr
Tartar på fuet salami, mandel, ramslökskapris, dukkah och majonnäs

Tartar of fuet salami, almond, capers, mayonnaise and dukkah

STEKT INLAGD STRÖMMING – 205 kr
Stekt inlagd strömming på knäckebröd, serveras med gubbröra, dillmajonnäs och örtsallad
Pickled fried herring on hard bread, dillmayonnaise and Swedish ”gubbröra”

TEATERMENY 455kr

TOAST SKAGEN                                      
Serveras med forellrom
Toast skagen with toasted bread and roe of trout

FISKSOPPA                                               

Serveras med räkor, aioli och krutonger
Fishsoup with shrimps, aioli and crutongs

EFTER MATEN/AFTER DINNER

DAGENS BAKVERK – 80 kr

Todays dessert

EN BIT OST – 95 kr

1 bit ost serveras med marmelad
1 pc of cheese with marmelade

OSTTALLRIK – 210 kr
Tre ostar, knäcke och marmelad

Cheese plate with 3 different cheese, crisp

and marmelade

3 FAVORITER – 165 kr
Espresso, tryffelbisqve och 3 cl avec

3 favorites with espresso, bisque and 3 cl avec

ALLTID PÅ TYSTA MARI/MAIN COURSES

QUICHE LORRAINE – 250 kr

Västerbottenpaj serveras med prosciutto och örtsallad

Ouiche Lorraine served with prosciutto

TOAST SKAGEN – 275 kr
Serveras med forellrom

Swedish skagenröra with toasted bread and roe of trout

LANDGÅNG – 295 kr
Serveras på rågbröd med skagenröra, rimmad lax, kallrökt lax samt ägg och räkor

Long sandwich on ryebread with shrimp Skagen, cured salmon, cold smoked salmon and egg

RIMMAD LAX – 295 kr
Serveras med dillstuvad potatis och hovmästarsås

Cured salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce

BOUILLABAISSE – 315 kr

Sydfransk fisksoppa serveras med räkor och aioli

Bouillabaisse fish soup with shrimps and aioli

UGNSBAKAD TORSK – 345 kr
Serveras med handskalade räkor, ägg, pepparot, brynt smör och kokt potatis

Baked cod with shrimp, horseradish, egg, browned butter and potatoes

TYSTA MARIS VILTKÖTTBULLAR – 225 kr
Serveras med gräddsås, potatismos, pressgurka och lingon

Tystas meatballs of game served with mashed potatoes, lingonberry and cucumber

BOEUF BOURGUIGNON – 295 kr
Rödvinsbrässerad oxkind serveras med potatispuré, sidfläsk, svamp och rödvinssås

Redwine braised beef cheek, smoked porkbelly, mushroom, mashed potatoes and red wine sauce

SNACKS

 

OLIVER –  65 kr
Gröna oliver
Green olives

FUET SALAMI  –  68 kr
Fuet salami
Fuet salami

OSTRON FINE DE CLAIRE– 40 kr
Serveras med schalottenvinigrette och citron

Oyster Fine de Claire with lemon and vinigrette

PATE AU CHAMAPGNE  –  115 kr
Pate au Champagne med rostat bröd och cornichons
Pate au Champagne with cornichons and toasted bread

BOQUERONES – 115 kr
Svensk boquerones med rostat bröd

Swedish boquerones with toasted bread

LÖJROMSCHIPS – 175 kr
Potatischips med smetana, löjrom och rödlök

Potatoe crisp with smetana, vendace roe and onion

Restauranger som ingår i Melanders Group