MÅNDAG-LÖRDAG
À LA CARTE
FÖRRÄTTER/STARTERS
GRATINERAD PILGRIMSMUSSLA – 225 kr
Parmesangratinerad pilgrimsmussla med Chablissås
Scallop au gratin with Chablis sauce and parmesan
RACLETTE – 225 kr
Gratinerad racletteost med picklad lök och krispig potatis
Raclette cheese with pickled onion and crispy potatoes
MATJESILL – 205 kr
Matjesill med krispig potatisrösti, riven kryddost och bryntsmör vinigrette
Matjeherring with potatoe rösti, spiced cheese and browned butter vinegrette
TARTAR PÅ FIKONSALAMI – 185 kr
Tartar på fuet salami, mandel, ramslökskapris, dukkah och majonnäs
Tartar of fuet salami, almond, capers, mayonnaise and dukkah
STEKT INLAGD STRÖMMING – 205 kr
Stekt inlagd strömming på knäckebröd, serveras med gubbröra, dillmajonnäs och örtsallad
Pickled fried herring on hard bread, dillmayonnaise and Swedish ”gubbröra”
TEATERMENY 455kr
TOAST SKAGEN
Serveras med forellrom
Toast skagen with toasted bread and roe of trout
FISKSOPPA
Serveras med räkor, aioli och krutonger
Fishsoup with shrimps, aioli and crutongs
EFTER MATEN/AFTER DINNER
DAGENS BAKVERK – 80 kr
Todays dessert
EN BIT OST – 95 kr
1 bit ost serveras med marmelad
1 pc of cheese with marmelade
OSTTALLRIK – 210 kr
Tre ostar, knäcke och marmelad
Cheese plate with 3 different cheese, crisp
and marmelade
3 FAVORITER – 165 kr
Espresso, tryffelbisqve och 3 cl avec
3 favorites with espresso, bisque and 3 cl avec
ALLTID PÅ TYSTA MARI/MAIN COURSES
QUICHE LORRAINE – 250 kr
Västerbottenpaj serveras med prosciutto och örtsallad
Ouiche Lorraine served with prosciutto
TOAST SKAGEN – 275 kr
Serveras med forellrom
Swedish skagenröra with toasted bread and roe of trout
LANDGÅNG – 295 kr
Serveras på rågbröd med skagenröra, rimmad lax, kallrökt lax samt ägg och räkor
Long sandwich on ryebread with shrimp Skagen, cured salmon, cold smoked salmon and egg
RIMMAD LAX – 295 kr
Serveras med dillstuvad potatis och hovmästarsås
Cured salmon with dill stewed potatoes and mustard sauce
BOUILLABAISSE – 315 kr
Sydfransk fisksoppa serveras med räkor och aioli
Bouillabaisse fish soup with shrimps and aioli
UGNSBAKAD TORSK – 345 kr
Serveras med handskalade räkor, ägg, pepparot, brynt smör och kokt potatis
Baked cod with shrimp, horseradish, egg, browned butter and potatoes
TYSTA MARIS VILTKÖTTBULLAR – 225 kr
Serveras med gräddsås, potatismos, pressgurka och lingon
Tystas meatballs of game served with mashed potatoes, lingonberry and cucumber
BOEUF BOURGUIGNON – 295 kr
Rödvinsbrässerad oxkind serveras med potatispuré, sidfläsk, svamp och rödvinssås
Redwine braised beef cheek, smoked porkbelly, mushroom, mashed potatoes and red wine sauce
SNACKS
OLIVER – 65 kr FUET SALAMI – 68 kr OSTRON FINE DE CLAIRE– 40 kr Oyster Fine de Claire with lemon and vinigrette PATE AU CHAMAPGNE – 115 kr BOQUERONES – 115 kr Swedish boquerones with toasted bread LÖJROMSCHIPS – 175 kr Potatoe crisp with smetana, vendace roe and onion |